Figyelem !

Figyelem !

Multi-colour - Színes uszkár tulajdonosok figyelmébe!


Az FCI döntése alapján 2024. augusztus 1-től bővült az elfogadott színek köre, így az úgynevezett színes uszkárok is bekerültek az FCI 172. számú standard uszkárok fajtájába.

Az eddigi FCI által el nem fogadott, a MEOESZ által törzskönyvezett/származási igazolással rendelkező uszkárok tulajdonosai kérhetik az új szabályozásnak megfelelően az FCI által elfogadott törzskönyvet/származási igazolást a MEOE Szövetségtől. Ennek megfelelően a kutyák nevezhetők az FCI rendszerében szervezett CAC és CACIB kiállításokra és konkurálhatnak CAC és CACIB címekért.
 
Azok a kutyák akiknek nem a MEOE Szövetség állított ki származási igazolást hanem más szervezet, de fenotipusosan szines uszkárok közé tartoznak, lehetőségük van konfirmációs eljáráson keresztül bekerülni a Szövetség (FCI) által vezetett ebtörzskönyvbe.

Az első ilyen konfirmációs eljárás 2024 augusztus 14-én lesz a MEOE Szövetség székházában. Mindhárom uszkár klubunk elnöke, két FCI küllembíró társaságában fogja lefolytatni a konfirmációs eljárást.
Konfirmációhoz előregisztráció szükséges.
 
További kérdésekkel keressék a Joker Uszkár Klubot és a Magyarországi Uszkár Batátok Társaságát. Elérhetőségeiket megtalálják a www.kennelclub.hu oldalon.

Tisztelettel:

MEOE Szövetség

Kapcsolat

Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége
1194 Budapest, Hofherr Albert u. 42.
1701 Budapest, Pf. 12.
T: +36 70 465 3911
E: titkarsag@kennelclub.hu
Online nevezés
Online ügyintézés
Champion értéktár
Facebook oldal
Youtube csatorna

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége hivatalos weboldala