Kennelnév kiváltás menete

Kennelnév kiváltás menete

 

A kennelneveket tagországai részére az FCI regisztrálja és tartja nyilván. Az FCI által levédett kennelnév élethosszig érvényes, örökölhető, de írásban lemondható és családtagok, valamint kenneltárs részére átruházható.

A régi, csak Magyarországon regisztrált, FCI által nem levédett kennelnevek elévülnek, ha 5 éven keresztül nem történik alomregisztráció. A nem levédett kennelnév akkor is megszűnik, ha ütközésbe kerül a levédett verziójával (a levédett név tulajdonosa panaszt nyújt be).

Egy tenyésztő különböző fajtákra több kennelnevet is kiválthat, minden esetben pontosan meghatározva, hogy az egyes neveken milyen fajtá(ka)t kíván törzskönyveztetni. A kennel tulajdonosának lehetősége van kenneltárs(ak) felvételére is.

A kennelnév kiváltás feltételei:

- magyarországi állandó lakcím

- betöltött 18. éves életkor

- legalább egy, a tenyészteni kívánt fajtába tartozó, törzskönyvezett, tenyészszemlézett és a kérelmező nevén szereplő, szuka ivarú kutya.

Új kennelnév kiváltását a MEOESZ-nél lehet kérelmezni az alábbi dokumentumok benyújtásával:

- kennelnév kérelem nyomtatvány kitöltve és aláírva (eredetiben) (https://www.kennelclub.hu/files/files/KENNELCLUB/Kennelnev_hu_en_fill.pdf). Célszerű három kennelnév variációt megadni fontossági sorrendben, amelyek legalább négy betűvel  eltérnek az FCI honlapján (http://fci.be/en/affixes/) felsorolt regisztrált kennelnevektől (a listában szóköz, kötőjel és ékezetes betűk nélkül szerepelnek). A különbségbe a szóköz, kötőjel és a kötőszavak, mint pl. of, from, von, del, nem számíthatók bele, de ha ilyen kötőszóval szeretné használni a kennelnevet, akkor azt okvetlenül tüntesse fel a nyomtatványon. Az utólagos javítás díjköteles.

- MEOESZ szövetségi kártya másolata,

- a tenyészszuka származási lapjáról másolat,

- a szolgáltatási díj befizetésének igazolása (https://www.kennelclub.hu/index.php?link=dijszabas&m=39).

A fenti dokumentumokat postán vagy személyesen lehet eljuttatni a MEOESZ irodába, utóbbi esetben a díj az iroda pénztárában készpénzben vagy bankkártyával kifizethető.

A kennelnév kiváltás ügyintézési ideje másfél hónap, ami az FCI iroda leterheltségétől függően hosszabb is lehet. A visszaigazolt kennelnévről e-mailben küldünk értesítést.

Irodánk címe, nyitvatartási ideje, bankszámlaszámunk és a kennelnév ügyintéző elérhetősége a Kapcsolat menüpontban (https://www.kennelclub.hu/index.php?link=elerhetosegek&m=37) található.

Kapcsolat

Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége
1194 Budapest, Hofherr Albert u. 42.
1701 Budapest, Pf. 12.
T:
E: titkarsag@kennelclub.hu
Online nevezés
Online ügyintézés
Apróhirdetések
Facebook oldal
Youtube csatorna

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége hivatalos weboldala